Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Tafelproducent moet na meer dan 40 jaar de deuren sluiten

Faillissement Dopmeijer Eiken Tafels komt als een schok: "We zijn er allemaal kapot van"

De rechtbank Almelo heeft Dopmeijer Eiken Tafels B.V. failliet verklaard. Voor de werknemers kwam het nieuws als een schok. "We zijn er allemaal kapot van", laat een van hen weten.
Mr. H.J.G.M. te Woerd is tot curator benoemd. Hij gaat alle schulden en bezittingen in kaart brengen. Tot nu toe heeft hij nog geen toelichting kunnen geven. Daardoor is ook niet bekend of een doorstart tot de mogelijkheden behoort.

Dopmeijer Eiken Tafels B.V. is een gespecialiseerd meubelbedrijf dat meer dan 40 jaar "met grote passie kwalitatief hoogstaande tafels op maat maakt". Het Nederlandse bedrijf, gevestigd in het Overijsselse Gramsbergen, legt de focus op het creƫren van unieke tafels, passend in iedere woonstijl. Met haar jarenlange expertise en het inzetten van zowel traditionele als moderne technieken, streeft het altijd naar duurzame en tijdloze ontwerpen. De tafels worden hoofdzakelijk van Europees eiken- en Amerikaans walnotenhout gemaakt.

De Woonindustrie
Begin 2020 nam het bedrijf een showroom in inkoopcentrum De Woonindustrie in gebruik. Een jaar later betrok het samen met Wandkraft (CRE8 | Printing Ambitions) een stand. "Zowel Wandkraft als Dopmeijer maken producten op maat. Wandkraft is sterk in wanddecoratie, Dopmeijer in tafels. Zo vullen we elkaar mooi aan", legde Jorien Jansen van Wandkraft destijds uit.

Het bedrijf is ruim 40 jaar actief in meubelland. Het was Hans Dopmeijer die startte met de in- en verkoop van antieke meubelen. Door zijn jarenlange ervaring had hij oog voor mooie, duurzame ambachtelijke meubelen ontwikkeld.
Vanuit de verkoop van antieke meubelen, moesten meer dan eens kleine reparaties verricht worden, van klein tot groot. Dit gebeurde in zijn eigen werkplaats in Dedemsvaart. Het bedrijf groeide door en ging in op de vraag van de consument. Zodoende werden allerhande meubels, houten vloeren en accessoires ontwikkeld.

Tafel met ballen
Totdat er een tafel werd gemaakt. Een tafel met ballen, eentje die aansloeg. 'Dirty Max' was de naam. Deze was vuig, ruw, robuust en anders dan alle andere tafels. Drie planken, ongeschaafde poten, een oneffen blad, 'vies gemaakt', karakteristiek en uiteraard op maat leverbaar. Dirty Max was Dopmeijer's eerste tijdloze tafel.

In het afgelopen decennium groeide de Firma Dopmeijer uit tot een bedrijf met 22 personeelsleden met een fabriekshal van 3000m2.
Dopmeijer is altijd sterk gericht op maatwerk. In februari 2020 vertelde accountmanager Sander Pieters in een interview met Wonen360 dat zij "altijd naast de klant gaan zitten. We denken altijd in mogelijkheden. We gaan als het moet ver om iets voor elkaar te krijgen. Verder zijn we transparant; de prijs is zoals hij, er komt niets meer bij."
In het produceren van tafels is Dopmeijer positief dwars, eigengereid vooral. "Elke tafel is namelijk uniek, niet alleen doordat het een levend natuurproduct is maar ook doordat elke tafel wordt samengesteld naar de wensen van de klant.
Van een net blad tot extra rustiek, van houten tot metalen onderstel, van dik naar dun. De mogelijkheden zijn eindeloos, als Dopmeijer staan we graag voor nieuwe uitdagingen", aldus Sander. Daarmee doelde hij zeker niet op een eventueel faillissement van het bedrijf, dat woensdag 15 november door de rechtbank bekend is gemaakt.



Meer informatie:
Dopmeijer Eiken Tafels B.V.
De Steenmaat 10
7783 DE Gramsbergen (NL)
(+31) (0) 524 20 80 03
[email protected]
www.dopmeijereikentafels.nl