Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Ruim 1,8 miljoen euro op een gewiekste wijze doorgesluisd

Medewerker steelt fortuin van Noord-Hollandse groothandel in kerstdecoratie

Naar nu pas bekend is geworden heeft op 24 mei 2023 de Rechtbank Noord-Holland een uitspraak gedaan in een arbeidsrechtzaak. De zaak draaide om een werkgever die vergoeding eiste voor de schade die zij had geleden als gevolg van het handelen van een oud-werknemer. Dat blijkt uit een gisteren openbaar geworden uitspraak van de rechtbank Noord-Holland.

De eiser is een onderneming gespecialiseerd in de import en verkoop van seizoensdecoratie. De voormalige hoofdadministrateur was van 1 december 1986 tot 7 maart 2022 werkzaam bij de Noord-Hollandse groothandel. De werkgever ontdekte via Deutsche Bank dat de oud-werknemer bedragen zonder rechtsgrond had overgeboekt naar bankrekeningen op zijn naam en op naam van zijn echtgenote. Hierop is de medewerker op staande voet ontslagen. De directie stelde hem aansprakelijk voor de geleden schade.


Foto ter illustratie.

De uitspraak
De kantonrechter oordeelde op 24 mei 2023 dat er sprake was van opzet bij de onrechtmatige overboekingen. Volgens de rechter werd dit op een gewiekste wijze gedaan. De oud-medewerker is aansprakelijk gesteld voor de volledige schade van € 1.806.933,96. De kantonrechter wees het verzoek van de werkgever toe, waarbij de echtgenote van de ex-werknemer werd veroordeeld tot terugbetaling van bedragen die haar man zonder rechtsgrond naar haar bankrekening had overgemaakt.

Het procesverloop
De zaak kende een complex procesverloop met incidentele vorderingen, verzoeken om voeging, en mondelinge behandelingen. De kantonrechter wees het verzoek om de zaak te verwijzen naar de sector handelsrecht af en bepaalde dat een mondelinge behandeling zou plaatsvinden.

Bekijk hier de gehele uitspraak van rechtbank Noord-Holland.

Publicatiedatum: