Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Makro Nederland 'technisch failliet' door megaverlies

Groothandel Makro Nederland heeft opnieuw flinke financiële problemen gekend. Tijdens het boekjaar 2021-2022 rapporteerde de winkelketen een verlies van 49 miljoen euro, waardoor de financiële reserves aanzienlijk zijn geslonken. Aan het einde van dat jaar bevond Makro zich in een zorgwekkende financiële situatie, sterker nog, het was 'technisch failliet'.



Desalniettemin blijkt uit het verslag dat dit geen kritieke kwestie is, aangezien het moederbedrijf Metro garant staat voor de financiële verplichtingen van de Nederlandse dochteronderneming. "Tot Makro Nederland winst maakt, wordt het gesteund door haar moederbedrijf", aldus de groothandel. "Als en wanneer het resultaat zoals verwacht verbetert, zal dit een positief effect hebben op de kasstroom en resulteren in minder tot geen financieringsbehoefte in de toekomst." Het bedrijf zegt te verwachten over drie tot vijf jaar winstgevend te zijn.

Meer informatie:
Makro Nederland
www.makro.nl

Publicatiedatum: