Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

De Interieur Club Podcast met Anna Nooshin, broers Antonissen, Klaas Bakker, Marcel Wanders, Mart Visser en Nico Tijsen

In de drukke woonmaand oktober heeft De Interieur Club weer iedere maandag een podcast. Ook zijn ze op een aantal interieurbeurzen te vinden in oktober. Op dinsdag 3 oktober doen Mark Timo en Gertrude een Live Talk met ontwerper Marcel Wanders op de vt wonen&design beurs. Op donderdag 12 oktober moderaten Mark Timo en Gertrude ieder een panel discussie op de Work Space Design Show in de RAI in Amsterdam. Op 18 oktober in Amsterdam is de lancering van de vloerkledencollectie van Mark Timo.



Dit zijn de onderwerpen en gasten van De Interieur Club Podcast in de maand oktober:

Maandag 2 oktober - Anna Nooshin en creatief directeur Nico Tijsen van Rivièra Maison
Anna Nooshin is bekend als Nederlands-Iraans ondernemer, modeblogger en presentatrice. Nooshin vluchtte op 7-jarige leeftijd naar Nederland. Jaren later studeerde ze cum laude af in communicatiewetenschap aan de Universiteit van Amsterdam. Anna Nooshin en Rivièra Maison zijn een samenwerking aangegaan. In deze podcast vertellen Anna Nooshin en de creatief directeur Nico Tijssen over deze collectie.

Anna Nooshin voegt haar persoonlijke stijl toe aan de collectie, die gekenmerkt wordt door een eigentijdse en trendy benadering. Dit resulteert in een dynamische mix van traditionele en moderne elementen, waardoor de collectie een unieke uitstraling krijgt. Elegantie met een eigentijdse twist.

Nico Tijsen is de creative director van interieurbedrijf Rivièra Maison. Nico startte zijn carrière in Londen. Hij werkte daar voor een bloemenzaak waar de boeketten dagelijks ter plekke voor de klant gemaakt werden. De bossen bloemen werden gebonden met raffia en er ging geen cellofaan omheen, maar een handgemaakte strik. “Er werd een heel verhaal omheen gebouwd. Een soort beleving."

In 1989 begon Tijsen bij Rivièra Maison, wat toen nog bestond uit twee bloemenzaken in Amsterdam. "Er was toen nog geen budget om ‘wow’ te maken in de winkel." Hij zorgde er als bedrijfsleider voor dat de winkels er top uitzagen en de klant telkens in een droomwereld binnenstapte. Wat woonwinkel Rivièra Maison betreft zijn de ingrediënten klantcontact, goed getraind personeel en ervoor zorgen dat elke nieuwe winkel een overtreffende trap is van de vorige.

Maandag 9 oktober - Het ondernemersverhaal van de broers Evert en Teun Antonissen van Table du Sud
Het ondernemersverhaal van de broers Evert en Teun Antonissen van Table du Sud is opmerkelijk. Ze starten samen het interieurbedrijf in 2015. Evert deed een meubelmakersopleiding in Vlaanderen toen zijn broer, student international business in Tilburg, een bartafel nodig had. Evert: ‘Die heb ik toen in elkaar gelast en er houten panelen op gezet. Het was een simpel ding, maar we kregen er positieve reacties op.

Dit jaar verwachten de broers rond 27 miljoen euro omzet te gaan draaien. In onze podcast vertellen zij hun verhaal, leermomenten en hoe zij Table du Sud komende jaren verder gaan uitbouwen. De komende jaren denken ze te blijven doorgroeien. Vooral in Nederland en België, waar ze nog zelf blijven bezorgen.

Maandag 16 oktober - Ontwerper Marcel Wanders
Marcel Wanders vertelt je alles over zijn nieuwe bedrijf Basta, waarbij een duurzame, modulaire designbank lokaal en efficiënt wordt geproduceerd en verkocht, en voorziet je van inspiratie en ondernemerslessen. Over het wie, wat en waarom van het in de markt zetten van een nieuw en duurzaam product.

Marcel Wanders is een toonaangevend product- en interieurontwerper. Met zijn ontwerpstudio was hij verantwoordelijk voor meer dan 1.900 iconische product- en interieurontwerpervaringen over de hele wereld voor particuliere klanten en premiummerken zoals Alessi, Amsterdam Airport, Audi, Baccarat, Bisazza, Christofle, Kase Corporation/ Decorte, Flos, KLM , Hyatt Hotels Corporation, LH&E Group, Louis Vuitton, Miramar Group, Morgans Hotel Group en tientallen anderen.

Maandag 23 oktober - 5 meest gestelde vragen van interieurprofessionals over vloeren!
Wij hebben al een aantal podcast gemaakt met praktische onderwerpen. Bijvoorbeeld 5 tips over kleur en kunst, maatwerk in je interieurprojecten, toepassen van stoffen en 5 tips voor een interieur met kinderen. In deze aflevering gaan wij het hebben over vloeren!

Te gast zijn Klaas Bakker, algemeen directeur van familiebedrijf Cotap. Dit interieurbedrijf staat bekend als totaalleverancier van vloeroplossingen zoals PVC, laminaat, parket. Verder zijn interieurstylisten Lisa van Nes en Anouk Snellink van Kijk Interieur te gast. De 5 meestgestelde vragen over vloeren van interieurprofessionals. Hoe kom je aan meer vakkennis over vloeren? Stel mijn klant wil een duurzame vloer, wat is dan de beste keuze? Welke vloeren kun je het beste toepassen met vloerverwarming?Hoe blijf ik op de hoogte van de laatste vloerentrends? En natuurlijk ook meer informatie over het Vloerstylist programma voor interieurprofessionals!

Maandag 30 oktober - Mart Visser: Modeontwerper? Kunstenaar? Of marketing strateeg?
In iedere laatste podcast van de maand behandelt Gertrude van den Brink een marketingonderwerp. Ze gaat je helpen hoe jij beter kan worden in je marketing als interieurondernemer. Vorige maand was het onderwerp: hoe komen je interieurprojecten in de media met José Molenaar van woonmagazine Eigen Huis & Interieur en Sophia Tienstra van interieurbedrijf LX MATTEN. In oktober is Mart Visser te gast in deze interieurmarketing podcast.

“Mart Visser (1968) volgde een opleiding aan de Modeacademie Montaigne. In 1992 debuteert hij met een eerste Haute Couture collectie en opent in 1995 in Amsterdam een eigen salon. In 2003 introduceert de modeontwerper een confectielijn. Sinds 2009 is Mart ook een veelzijdig beeldend kunstenaar.

Hoewel Mart Visser vooral bekendheid geniet om zijn werk als modeontwerper, is hij al jaren ook een gepassioneerd en multidisciplinair kunstenaar. Hij maakt sculpturen en schilderijen intuïtief en experimenteert met formaten en materiaalgebruik. Net als bij zijn modernistische modedesign versterken structuur, reliëf, textuur en techniek het ontwerp. Naast tentoonstellingen in Museum Jan van der Togt in Amstelveen (2014), Museum aan het Vrijthof in Maastricht (2016) en Museum Beelden aan Zee (2022) is zijn autonome Artwork gepresenteerd op internationale kunstbeurzen en exposities in galeries en interieur showrooms en opgenomen in de collecties van een groot aantal private verzamelaars."

Meer informatie:
De Interieur Club
www.deinterieurclub.com

Publicatiedatum: