Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Na Amsterdam, Heerlen en Gouda nu ook Venlo

Vestigingen Rofra Meubelen vallen 1 voor 1 om

Rofra Meubelen heeft door heel Nederland vestigingen. Echter kan één op de tien winkels het hoofd momenteel niet boven water houden. Zo heeft de rechtbank Roermond de firma Rofra Meubelen Venlo B.V. in staat van faillissement verklaard. Merel Lentjes is aangesteld als curator.

Het is niet voor het eerst dat een filiaal van Rofra Meubelen het loodje legt. In de afgelopen jaren hebben ook dochterondernemingen in Amsterdam, Heerlen en Gouda de deuren moeten sluiten.

De meubels van Rofra worden stuk voor stuk met de hand gemaakt. Het ontwerp en de productie wordt in eigen beheer in Nederland uitgevoerd en dat al sinds 1978. De werkzaamheden vinden plaats in de eigen meubelmakerij, stoffeerderij en spuiterij.



Meubelmakerij
Rofra Home heeft een eigen meubelatelier in Tubbergen waar meubelmakers dagelijks bezig zijn met het creëren van een collectie tafels, kasten, dressoirs en kleinmeubelen. Er wordt in de meubelmakerij vooral eikenhout gebruikt. Tijdens het produceren van een meubels wordt al het hout gebruikt van de boom ook de snij stukken. Deze kunnen weer gebruikt worden voor kleine onderdelen zoals schapdragers. Het afwerken van de meubels gebeurt in de spuiterij in Vaassen. Daar hebben ze de beschikking over elke RAL-kleur en diverse beits-, lak- en verfsoorten.

Stoffeerderij
Bij Rofra Home wordt het grotendeel van de stoelen en banken nog op ambachtelijke wijze en in Nederland gestoffeerd. Alles wordt gedaan met de hand op de ouderwetse ambachtelijke manier met een mal. Dat betekend dat er niet massaal 60 banken achter elkaar worden gemaakt maar dit gebeurd juist bank voor bank. De kussens worden bevestigd aan het houtenframe welke in onze meubelmakerij gemaakt is. Hieromheen wordt gestoffeerd en een bies langs gelegd en tot in detail perfect gemaakt. Het hele proces van het stofferen van een bank kost circa 7-8 uur vakmanschap. 

Meer informatie:
Rofra Meubelen Venlo B.V.
+31 (0)578 56 90 60
[email protected]
www.rofrahome.nl

Publicatiedatum: