Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Hoe weet ik of mijn cybersecurity op orde is?

Cybercriminaliteit staat bij steeds méér bedrijven steeds hóger op de agenda. Iedere onderneming die digitaal werkt en (persoons)gegevens verwerkt, loopt een reëel risico. Om vast te stellen welke risico’s er spelen in uw bedrijf, is een cyber resilience test aan te raden. Digitale criminelen zoeken steeds nieuwe manieren om bedrijven aan te vallen. Dat meldt ABN Amro.

Het gaat allang niet alleen meer om spamberichten, phishing en hackpogingen. Die vormen van cybercrime vormen nog altijd een belangrijk risico, al is daar een behoorlijke lijst aan soorten cybercriminaliteit bijgekomen.



Cybercrime neemt toe
Uit de Cyber Security Monitor van het CBS blijkt dat bedrijven relatief vaak te maken krijgen met:

  • Uitval van ICT-systemen: cybercriminelen vallen ICT-systemen aan. Ze gebruiken DDoS-aanvallen, virussen of ransomware om systemen onbruikbaar of onbeschikbaar te
  • maken.Datavernietiging en datawijziging: infecties met kwaadaardige software leiden tot de vernietiging, diefstal of wijziging van (gevoelige) (persoons)gegevens.
  • Data-onthulling: digitale criminelen onthullen data door gebruik te maken van cyberinbraken, phishing en pharming.

Met name middelgrote tot grote bedrijven blijken risico te lopen. Uit de monitor van het CBS blijkt dat in 2019 een kleine twintig procent van de bedrijven met 250 of meer werkzame personen te maken had met aanvallen van buitenaf.

Voor bedrijven met 10 tot 50 en 50 tot 250 werkzame personen is meer dan tien procent slachtoffer geworden van deze aanvallen. Ongeveer de helft van de bedrijven krijgt door zo’n ICT-aanval van buitenaf te maken met (hoge) kosten. Met name de zorg, horeca, ICT en industrie blijken kwetsbare sectoren.

Cyberrisicoscan
Iedere ondernemer moet de zakelijke cyberveiligheid op orde hebben. De Cyberrisicoscan duurt maar 5 minuten en biedt inzicht in de belangrijkste risico’s. Bovendien ontvangt u praktische tips om de basisbeveiliging op orde te brengen. Ontdek binnen 5 minuten of uw bedrijf cyberrisico's loopt.

Publicatiedatum: