Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Salesmanager Joyce Pont van TePe Metal: "In alles komt de liefde voor het vak terug"

Samen met collega Keje Epskamp (34) staat MT-lid en salesmanager Joyce Pont (39) aan het roer van metaalbewerkingsbedrijf TePe Metal. De Achterhoekse onderneming, bijna 15 jaar geleden opgericht door directeur Clemens te Pas die (ook) druk is met verschillende nieuwe zakelijke uitdagingen, produceert zowel custommade als seriematig unieke producten op klantniveau, onder andere onderstellen voor tafels.

"Ik ben er trots op om hier te werken, want het is niet zo maar een metaalbedrijf", zegt Joyce, die anderhalf jaar geleden de gelederen van de Gelderse onderneming kwam versterken. "We zijn breed actief op het gebied van retail, home en machinebouw en zorg. Onze USP's zijn onder meer design en kleurbepaling, dit in combinatie met de creativiteit zorgen wij ervoor dat de sfeerbeleving tot haar recht komt. Toevallig zijn we bezig met kledingketen The Sting, die in Enschede een nieuwe winkel opent. Met onze partners in business hebben we een nieuwe gouden kleur ontwikkeld. Dat is een intens maar bovenal superleuk proces", vertelt ze enthousiast.

Salesmanager Joyce Pont met operationeel manager Keje Epskamp.

TePe Metal wil de komende tijd vooral in de breedte groeien. "De focus ligt dus niet op uitbreiden naar 100 werknemers. We willen vooral een kwalitatief hoogstaand bedrijf blijven waarbij we de Achterhoekse mentaliteit willen waarborgen: 'Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg'. Ik ben zelf een Haagse die in Arnhem is opgegroeid, maar het gaat er hier heel Bourgondisch en warm aan toe. Dat ik hier met 'hee deerntje' wordt aangesproken, vinden ze heel normaal. Ik vind het geweldig om in deze mannenwereld te werken. Van de ruim 30 werknemers zijn er maar vier vrouw. Je ziet ook bijna geen vrouwelijke lassers op de werkvloer, trouwens ook geen jongeren, maar toch merken we een ommekeer. Ons personeelsbestand is behoorlijk vergrijsd, we onderzoeken nu met twee studentes van de HAN hoe we TePe Metal kunnen verjongen, dus hoe we ons metaalbedrijf aantrekkelijker kunnen maken voor jonge talenten, waarvan wij hopen dat er ook vrouwen tussen zitten. We hebben enorme expertise en diversiteit in de fabriek waardoor jongeren de kans krijgen zich door te ontwikkelen."

Meubelbranche
Bij TePe Metal laat men zich niet leiden door de techniek; design staat er op de eerste plaats. Pas daarna wordt gekeken hoe het op de juiste manier vervaardigd kan worden.
Ooit is men begonnen met het maken van winkelinrichtingen en het vervaardigen van meubels. “De retail en home wereld raken elkaar steeds meer, het thuis gevoel tijdens het shoppen wordt steeds belangrijker”. Zo is het bedrijf uit 's-Heerenberg zich door de jaren heen meer en meer gaan specialiseren binnen de meubelbranche. Inmiddels heeft het alle expertise in huis om dat te maken wat de opdrachtgever wilt. Bij interieurstukken gaat het in de eerste plaats om design, daarna de stabiliteit en vervolgens de (inkoop)prijs. Het motto van TePe Metal is seriematig produceren op niveau van de klant: pas na een bestelling wordt er gefabriceerd. 



Samen met de klant kijkt TePe Metal hoe ze, ondanks alle prijsstijgingen, toch de prijzen kunnen hanteren. Dit doen ze door creatief mee te denken en oplossingen te vinden zonder afbreuk te doen aan design en uitstraling.

Groeiende markt
Joyce Pont ziet de crisis nog wel even aanhouden. "De marktprijzen zullen voorlopig niet dalen. Als TePe Metal zitten we in een groeiende markt. Metaal is een duurzaam product, omdat je het kunt blijven hergebruiken. Daarnaast kiezen bedrijven steeds vaker voor lokaal producerende ondernemingen, waardoor de af te leggen afstanden minder groot zijn. Deze ontwikkelingen binnen de markt, biedt ook nieuwe samenwerkingen. Zo is er met metaalfabriek Wanders, producent van het merk Wanders fires & stoves, een samenwerking aangegaan. Wij gaan nu ook gas- en houtkachels maken. Daar ben ik erg trots op. Het is iets compleet nieuws voor ons bedrijf, maar ik heb er alle vertrouwen in. Dit project gaat zeker slagen", weet Joyce al.

Footprint verkleinen
"Als TePe Metal willen we onze footprint ook verkleinen. Door nóg slimmer mee te denken met onze klanten waardoor we steeds vaker minder snijafval realiseren. Maar ook door minder verpakkingsmateriaal te gebruiken door producten efficiënter in te pakken en te transporteren. Verder besteden we steeds meer aandacht aan milieuvriendelijker productiemethoden. Zeker in het afgelopen jaar hebben we onder leiding van onze gepassioneerde manager Keje gestuurd op efficiënter werken. Terugkijkend hebben we een goed jaar gehad en een kwalitatief hoog niveau behaald", concludeert Joyce.



Gouden handjes
"De focus bij TePe Metal ligt op seriematig produceren. We maken halffabrikaten die we vervolgens klant specifiek uitleveren. Als de klant van onze een afnemer in week 24 een wit tafelonderstel wil, dan zorgen we dat dit in die week ook geleverd wordt. De winkelier zet er vervolgens nog een tafelblad op. We leveren dus geen vrachtwagens vol met X-poten af, maar een vrachtwagen vol liefde", vat Joyce de filosofie van haar bedrijf mooi samen. 
"We hebben dus enorm veel expertise in huis, ook op het gebied van machinebouw. Je geeft ze een tekening van hoe je het wilt hebben en vervolgens komt er een foutloos product tot stand. Onze mensen hebben gouden handjes en stuk voor stuk passie voor hun werk. Dat maakt mijn werk binnen dit bedrijf ook zo leuk; in alles komt de liefde voor het vak terug."

Doorontwikkeling
Het bedrijf is ook aan het investeren in nieuwe technologieën, zo komt er op zeer korte termijn een 3D conische wals waarmee nieuwe designs ontwikkeld zullen worden.

Meer informatie:
TePe Metal
[email protected]  
www.tepemetal.nl