Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven
Pieter de Rijk van Nature@Home (wandbekleding):

"Wat is er nou mooier dan producten verkopen waar je zelf ook zo enthousiast over bent?!"

Pieter de Rijk van Nature@Home heeft net Beurs Eigen Huis achter de rug. Nog vol enthousiasme vertelt hij over zijn ervaringen. "Ik stond drie dagen tegenover een binnenhuisarchitect. Die verwonderde zich erover dat mijn stand zoveel bezoekers trok en dat ik dagelijks honderden folders aan belangstellenden uitdeelde. Op een gegeven moment kwam hij naar me toe met de vraag: 'Wat is dat toch?!'.
En dan consumenten die het uitroepen: 'Wauw, zo'n wandbekleding heb ik niet eerder gezien!'. Man, dat geeft toch zo'n kick. 's Avonds zit ik nog vol adrenaline! Wat is er nou mooier dan producten verkopen waar je zelf ook zo enthousiast over bent?!" 

Het is vijf jaar geleden dat Pieter de Rijk met zijn echtgenote over een beurs in Gent liepen, op zoek naar wandbekleding voor in hun verbouwde woonhuis. "Daar raakte ik in gesprek met een Belg die boomschors en lege kokosnoten als wandbekleding verkocht. Ik was er gelijk helemaal weg van. In het gesprek dat volgde werd duidelijk dat hij zijn producten niet in Nederland aan de man bracht. Een Belg die in Nederland verkoopt, dat werkt niet. Andersom trouwens ook niet. 'Dan gaan wij het doen', zei ik. In het begin heb ik met hem samengewerkt, maar later heb ik zelf een container besteld. Ik kom uit de logistiek, dus voor mij was het een fluitje van een cent. Nu koopt die Belg bij mij zijn producten in." 

120 dealers
De producten van Nature@Home liggen inmiddels bij 120 dealers in Nederland. "Maar ook in Duitsland, Frankrijk, Spanje, Roemenië en zelfs op Aruba, Curaçao en Ibiza worden ze verkocht. Mijn doel is nu om het verder uit te rollen over heel Europa. Over tien jaar wil ik dat mijn producten overal verkrijgbaar zijn. Ons assortiment is zo breed, we kunnen echt iedereen bedienen. We maken geen massa- maar onderscheidende producten", aldus Pieter, die zijn producten niet alleen bij de consument thuis ziet, maar ze ook levert aan bijvoorbeeld hotels, zorginstellingen, kantoren, restaurants etc.
Volgens hem is er veel concurrentie in zijn branche. "Onze houtpanelen zijn echter uniek, daarmee kan ik me onderscheiden. Want echt alles is handwerk, daardoor zijn er geen naadjes zichtbaar en zie je nergens een repeterend paneel. Het oogt ook heel strak."

Zeeuwse mosselschelpen
Hardlopers zijn speciale motieven van kokosnoten en hout in verschillende kleuren. Inmiddels is de collectie uitgebreid met Zeeuwse mosselschelpen. "Als Zeeuwen die zien, raken ze nog net niet in extase, hahaha. Ik krijg de lege mosselen schoon aangeleverd. Alle producten die we als wanddecoratie gebruiken, zijn in principe restafval. Ik vind het belangrijk om duurzaam bezig te zijn. Alles is te gebruiken, we gooien niets weg."
Het mos komt uit Noorwegen, de lege kokosnoten uit Indonesië, het houtwerk uit Bosnië etc. Alles wordt met de hand verwerkt tot eindproduct. "De natuurlijke materialen zorgen ervoor dat de mens zich veel fijner voelt. Of dat nou thuis of op kantoor is, dat maakt niet uit. Het zorgt zelfs voor minder ziekteverzuim", weet Pieter te vertellen.
Hij vindt het als ondernemer belangrijk om voor zoveel mogelijk mensen een aangenamer bestaan te creëren. "Door de verkoop van producten uit ook tweede en derde wereldlanden helpen we mensen daar aan een inkomen om een beter bestaan op te bouwen, terwijl we hier leefruimtes voor mensen mooier, sfeervoller en uniek maken", vat hij het prachtig samen.

Oostenrijkse blokhut
Behang is een tijdje uit de mode geweest, maar is nu helemaal weer terug. Ook wordt steeds vaker gekozen voor wanddecoraties, zoals Nature@Home die in het assortiment heeft. "Je kunt er mooie accenten mee aanbrengen. Je moet natuurlijk niet alle wanden volhangen met bijvoorbeeld houtpanelen, want dan lijkt het alsof je in een Oostenrijkse blokhut zit", zegt Pieter tot besluit.

Meer informatie:
Nature@Home
Belder 27
4704 RK Roosendaal
Nederland 
 +31 (0)165 744 007 
[email protected]
www.natureathome.eu

Ook in het ETC Design Center Europe heeft het bedrijf een showroom:
Randweg 20
4104 AC Culemborg
Elke maandag: Trade Day 
Dinsdag t/m vrijdag: toegang op afspraak met Pieter de Rijk