Schrijf je in voor onze dagelijkse nieuwsbrief om al het laatste nieuws direct per e-mail te ontvangen!

Inschrijven Ik ben al ingeschreven

U maakt gebruik van software die onze advertenties blokkeert (adblocker).

Omdat wij het nieuws gratis aanbieden zijn wij afhankelijk van banner-inkomsten. Schakel dus uw adblocker uit en herlaad de pagina om deze site te blijven gebruiken.
Bedankt!

Klik hier voor een uitleg over het uitzetten van uw adblocker.

Meld je nu aan voor onze dagelijkse nieuwsbrief en blijf up-to-date met al het laatste nieuws!

Abonneren Ik ben al ingeschreven

Plastic meubels uit de Amsterdamse grachten

Kantoormeubelproducent Vepa gaat samen met Plastic Whale meubilair produceren van Amsterdams grachtenplastic. Elk jaar wordt er een grote hoeveel plastic uit de grachten gevist. Hier zijn al tien sloeps van gebouwd door Plastic Whale. Met het kantoormeubilair wil de stichting een nog grotere impact maken naar bedrijven die een positieve bijdrage willen leveren aan een schoner milieu. 

Vepa wordt verantwoordelijk voor de technische ontwikkelingen, productie en verkoop. Plastic Whale gaat PET-flessen uit de grachten opvissen. Ook wordt gesmolten staalafval gebruikt voor het onderstel van de stoelen. Uniek is dat de productie in Nederland wordt gedaan, zodat men de duurzaamheid kan waarborgen. Bovendien krijgt de consument, bij inlevering van meubilair, statiegeld retour. Op deze manier wordt er gerecycled met waardevolle grondstoffen.


Designstudio LAMA Concept gaat het ontwerp verzorgen van de collectie. Centraal staat circulariteit, en de walvis dient als inspiratiebron. 

De opbrengst van het Plastic Whale Circulair Furniture project wordt geïnvesteerd in lokale projecten die plastic problemen aanpakken op plekken waar dit noodzakelijk is. 
Meubels van dit project zijn te bestellen via exclusieve Plastic Whale Circulair Furniture dealers in Nederland. 

Meer informatie:
Vepa
Publicatiedatum: